Po maturitě jako au-pair v Německu


Vždycky jsem se těšila na ty dlouhé prázdniny po maturitě. Když se ale přiblížily, nevěděla jsem, co budu doma tři měsíce dělat. Na výběr bylo hodně možností a já se rozhodla vycestovat do německého Bádenska-Württemberska jako au-pair.

Po maturitě jako au-pair v Německu

Už od mala to byl můj sen. I když jsem se jej v dubnu kvůli pandemii málem vzdala, nakonec jsem si v červnu svou novou rodinu na prázdniny našla. Na internetových stránkách aupairworld.com jsem si založila profil, kde jsem napsala pár informací o sobě, kdy a kam bych chtěla vycestovat a kolik dětí bych chtěla hlídat. Nic mě to nestálo. Nevýhodou bylo, že jsem si vše musela zařídit sama. Na mém profilu mě oslovila německá rodina, která potřebovala pomoci s hlídáním dvou malých kluků. Párkrát jsme si zavolali a najednou jsem si už kupovala jízdenku na vlak do Stuttgartu.

Po nekonečné cestě plné obav a očekávání na mě na nástupišti čekal usmívající se pár. Společně jsme se vydali na cestu ke švýcarským hranicím do německého Švábska. Oba na mě byli moc milí a hned se se mnou bavili o všem možném. Své nové mamince jsem rozuměla v pohodě, ale s občas huhňajícím tatínkem to byl ze začátku trošku problém, který ale netrval dlouho. Zároveň jsem se také maličko bála toho, jak budu rozumět klukům. Moje obavy se ale záhy rozplynuly.

Měla jsem štěstí, že jsem narazila na velmi milou rodinu. Během pracovního týdne jsem pomáhala se snídaní a ranní rutinou před odchodem do školky. Dopoledne jsem měla většinou volno, během kterého jsem chodila na procházky po městě a do nádherné přírody, která nás obklopovala. Po návratu jsem si musela udělat oběd, takže jsem se díky tomu naučila i vařit. Odpoledne už jsem vyzvedávala kluky a společně jsme si hráli s hračkami, šli na koupaliště, nebo na hřiště. Většinou jsem pak už vyčerpaná odpočítávala každou minutu do večera, kdy jsme se dívali na video, přečetli si pohádku, kluci usnuli a my pak měli konečně chvíli klidu. O víkendu jsme většinou vyrazili někam na výlet. Navštívili jsme například Kostnici a Bodamské jezero, pohádkový hrad Hohenzollern nebo lázeňské město Bad Waldsee.

Léto ale uteklo jako voda a já jsem musela domů. I když jsem se zpátky strašně moc těšila, nejradši bych u své nové rodiny ještě zůstala a vyhnula se loučení s tak úžasnými kluky a rodiči. Už ve vlaku se mi po nich stýskalo.

Pokud chcete zažít neuvěřitelné léto plné nových zážitků, zkušeností a dovedností týkající se cizího jazyka, kultury, ale třeba i péče o děti, tak neváhejte a vyrazte jako au-pair do Německa. Zamilujete si nejen nový jazyk a kulturu, ale ještě navíc se vám prohloubí láska k češtině a k Česku. Také se vám může stát, že při telefonování s mamkou najednou nevědomky začnete v půlce věty mluvit jazykem, kterému ona nerozum. Mně se to stalo a můžu vám říct, že pro obě to bylo nečekané, ale milé překvapení.