Není čas ztrácet čas! Vyraž do zahraničí už na střední škole!


Chceš už na střední škole vyjet do zahraničí a něco zažít? Chceš si zlepšit své jazykové znalosti? Poznat nové lidi, kulturu a vystoupit ze své komfortní zóny? Ale nevíš jak? Pak právě pro Tebe je určený tento článek!

Není čas ztrácet čas! Vyraž do zahraničí už na střední škole!

Možností máš hned několik, ale začněme popořadě. Největší nabídku pobytů v zahraničí nabízí AFS. Tato organizace ti zprostředkuje vše, co budeš potřebovat, než se někam vydáš, od pojištění až po veškeré informace, které jsou často ty nejdůležitější. V tomto případě se hradí účastnický poplatek, ale nezoufej Česko-německého fondu budoucnosti poskytuje stipendium pro tento středoškolský výměnný pobyt, tudíž by to poté nemuselo být tak finančně náročné.

Pokud jsi z Karlovarského nebo Jihočeského kraje, můžeš díky organizaci EUREGIO EGRENSIS strávit pobyt na bavorské střední škole. S touto organizací mám osobní zkušenost i já. Jedná se o osm měsíců strávených v hostitelské rodině a absolvování školní docházky. Místo i rodinu ti vybere organizace a za pouhých 300 eur, vyjedeš skoro na rok do Bavorska. Můžu říct, že ne všechno bylo růžové, ale nikdy jsem této zkušenosti nelitovala a jednoznačně mi více dala, než vzala.