5 + 1 tip, jak si zlepšit němčinu, pokud právě nejste v Německu


Vrátili jste se zpátky z Německa a neradi byste všechno zapomněli? Přinášíme vám pět plus jeden tip, jak si i doma procvičit němčinu a občas si zašprechtit.

5 + 1 tip, jak si zlepšit němčinu, pokud právě nejste v Německu

1. Konverzujte německy i v Česku

Spolek IC CUNI při Univerzitě Karlově spravuje databázi studentů, kteří se chtějí seznámit s novými lidmi a navíc se navzájem učit libovolný jazyk. Zkuste to jako naše koordinátorka Terka, která si našla svého konverzačního parťáka z Německa na facebookové skupině IC CUNI Tandem Teaching Programme.

Databázi najdete na www.tandem.ic-cuni.cz

www.tandem.ic-cuni.cz

2. Dívejte se na německé filmy

Věděli jste, že v Praze a v Brně probíhá každé léto DAS FILM FEST - festival německy mluvených filmů? Pokud tento článek čtete ještě v létě, nezapomeňte se podívat na program.

DAS FILM FEST

3. Procvičujte si slovíčka na sociálních sítích

Slovíčko denně se naučíte na Facebooku nebo Instagramu Days of Deutsch!

Instagram Days of Deutsch

4. Zažeňte nudu němčinou

Jak efektivněji strávit čas v MHD nebo čekárně než procvičováním němčiny? Pokud máte mobil s androidem, na Google Play najdete nespočet aplikací, s kterými si můžete procvičit slovíčka, fráze nebo gramatiku.

Mobilní aplikace

5. Navštěvujte kurz

Další možností, jak si zlepšit němčinu jsou jazykové kurzy. My za Do Německa na zkušenou z vlastní zkušenosti doporučujeme kurzy v Goethe Institutu, kde najdete širokou nabídku od úrovně A1 až po C2.

Goethe Institut

Nabídka kurzů v Goethe Institutu (Zápis do kurzů probíhá v 12. - 13. září 2017)

Goethe Institut nabízí rychlý úspěch v učení díky vysoce kvalifikovaným učitelům, nejmodernějším metodám výuky, intenzivní podpoře a poradenství i celosvětově platnému systému jazykových kurzů podle jednotlivých stupňů.

BONUS: Plánujte další cesty do Německa

Nabídky stáží, dobrovolnických projektů a dalších nabídek sledujte na Facebooku Do Německa na zkušenou.

Do německa na zkušenou